Home > Mitt liv > Betalningsanmärkningar behöver inte hindra dig att låna

Betalningsanmärkningar behöver inte hindra dig att låna

Att inte ha ordning på sin ekonomi kan lätt göra att hamnar med inkassokrav som blir obetalda och resulterar i betalningsanmärkningar hos Kronofogden. Detta är något man givetvis inte ska sträva efter men om man ändå hamnar där så behöver det inte innebära slutet för ens privatekonomi.

I normala fall får du alltid en påminnelse innan fakturan skickas till inkasso. Tillsammans med inkassokravet ökar skulden rejält med då de brukar ta ut saftiga avgifter för detta och var det en liten faktura man inte betalt kan den snabbt växa till stora proportioner jämfört med vad den började på.

Många anser att man får skylla sig själv om man hamnar där men alla som hamnar i ekonomiskt svåra situationer har inte nödvändigtvis misskött sig. Det har helt enkelt inte gått runt bara och det föder inte bra välmående vilket i sin tur inte hjälper en heller. Just dåligt välmående, depression och liknande tillstånd kan få en att vilja skjuta på betalningar. Man orkar helt enkelt inte dra i det. Och det kan faktiskt vara så att man kan betala räkningarna men inte orkar.

Om du hamnar hos Kronofogden brukar man vakna till och få lite panik. Men om denna skuld betalas och man inte har några andra skulder hos dem eller har haft de senaste åren så bör denna betalningsanmärkning döljas av sig själv. Vilket gör att den inte dyker upp i kreditupplysningar och ska inte vara något hinder för dig som vill låna pengar.

Om du däremot fått flera betalningsanmärkningar så kan dessa inte döljas och kommer dyka upp när en bank eller låneföretag gör kreditupplysningen på dig. De är också enligt lag tvungna att göra detta så att hitta alternativ här blir väldigt svårt.

Om du däremot betalar av dina skulder hos Kronofogden och väntar 6 månader så din senaste anmärkning är 6 månader eller äldre. I ett sådant läge börjar flera låneföretag erbjuda dig möjligheten att låna pengar. Det är alltså fullt möjligt att låna pengar med betalningsanmärkning men det krävs att du städat upp och att det gått ett halvår.

Tyvärr bör du räkna med en ganska hög ränta för dessa lån. Så vitt jag vet kommer du inte kunna ta privatlån från vanliga banker utan det blir från företag som erbjuder högre ränta.

Comments are closed.

TOP