Home > Mitt liv > Janne Josefsson är en frisk fläkt bland tråkiga journalister

Janne Josefsson är en frisk fläkt bland tråkiga journalister

Klippet ovan är bäddat från SVT Play och är tillgängligt t.o.m. 30 Juni 2015.

När det kommer till journalister så är Janne Josefsson i särklass min idol. Han står för det som jag tycker att alla journalister ska stå för men som väldigt få faktiskt gör.

En journalist ska vara en opartisk förmedlare av information och ställa obekväma frågor oavsett om det är en person de delar uppfattning med eller inte. Journalisterna och media har en enorm makt och kanske även den största makten idag. När de börjar vrida nyheter och förmedla information så att det hellre passar deras personliga åsikter än att bibehåller sin neutrala form är farligt. Tyvärr är det så att nästan alla journalister gör det, mer eller mindre.

Aftonbladet tillsammans med Expressen tycker jag är pilspetsen på det dårhus av journalister som styr med en enorm makt i sitt inflytande i dagens Sverige. Det är det som de publicera som är värt att nämnas, diskuteras eller hyllas. Det är envägskommunikation av ren propaganda och ytterst lite journalistik.

Jag hoppas fler tar efter Josefsson och jag hoppas fler ser det som sin plikt att bli riktiga journalister och inte en del av en propagandamaskin. Josefsson kan i en stunden granska ena sidan av myntet för att i nästa stund visa med lupp att andra sidan inte är bättre. Det är en journalist värd namnet.

Comments are closed.

TOP