Home > Övrigt > Toppmötet MFF mot AIK imorgon

Toppmötet MFF mot AIK imorgon

Allsvenskan börjar gå mot sitt slut och imorgon spelar MFF mot AIK. Matchen spelas på Swedbank Stadion i Malmö och avspark är kl. 19:00.

Både MFF och AIK har länge varit topplag i Allsvenskan och det är knappast någon tveksamhet om att detta mötet är stort, vilket även kan innebära risk för stökigheter.

Malmö FF och AIK har möts 174 gånger tidigare och detta blir det 175:e mötet genom tiderna. Det är två jämna lag som möts även om Malmö FF nog får ses som favoriten då det antagligen är Sveriges bästa fotbollslag just nu men även för deras ledning i Allsvenskan och att de tidigare i år vann mot AIK med 0-1.

Historiskt räknat alla tävlingsmatcher mellan AIK och MFF så har AIK vunnit 47, spelat oavgjort 45 men förlorat hela 81 matcher.

Om du vill läsa mer om matchen så bör du besöka Bollbloggen som skriver om allt som händer i Allsvenskan.

Mer om MFF

Malmö FF (MFF) eller Malmö Fotbollsförening som ligger bakom förkortningen är Malmös största fotbollsklubb som grundades redan 1910. Sedan dess har de vunnit Allsvenskan 22 gånger och leder just nu Allsvenska maratontabellen. Maratontabellen sammanställer poäng från Allsvenskan och skapar en en form av tävling vilket lag som kan prestera bäst över flest säsonger.

Trots att Malmö FF är det lag som leder tabellen så är det IFK Göteborg som gjort flest mål och AIK som deltagit flest säsonger (88 stycken).

Malmö FF är just nu inne i sin tredje storhetstid och är en väldigt stark klubb i Sverige. De har varit här sedan SM-titeln 2010 och sedan har det bara rasslat på med flera vinster. De kvalade till Champions Leagues gruppspel första gången 2014 vilket var en fantastisk bragd och gav klubben rejält med pengar. Något de året därpå gjorde om igen vilket är en bedrift inget annat klubblag i Sverige lyckats med.

Mer om AIK

AIK är det svenska klubblag som spelat flest säsonger historisk i Allsvenskan vilket är visar på klubbens förmåga att över lång tid hålla en hög nivå. Klubben grundades redan 1896 vilket var 14 år innan MFF grundades men var då som en sektion till Idrottsklubben AIK.

Totalt sätt har AIK lyckats bli svenska mästare elva gånger och tillhör sedan 1999 även en av få svenska klubbar som lyckats ta sig till Champions League. Något som AIK är riktigt bra på är att locka till sig mycket publik och har vunnit Allsvenskans publikliga hela 39 gånger. AIK:s publikrekord är mot IFK Göteborg och lockade hela 43 713 åskådare. MFF:s 29 328 åskådare som publikrekord kan inte riktigt mäta sig med detta.

Comments are closed.

TOP