Home > Övrigt > Politiskt kaos efter valet

Politiskt kaos efter valet

Det är lätt at man med mycket emotionell inverkan uttrycker sig om det låsta parlamentariska läget som existerar i Sverige just nu.

Det är ett rätt intressant upplägg för om alla ska lova vad de gick till val på så går det inte att bilda regering. Sannolikheten att det skulle ändras markant vid ett nyval är mycket litet också men däremot hade man kunnat ge andra löften och då faktiskt förändra situationen till nästa försök till regeringsbildning.

Jag tror dock inte att vi kommer att komma dit så länge inte något parti lurar in oss dit. Jag tror något blocköverskridande lösning där antingen S går ihop med Alliansen eller delar av den. Eller att C+L bildar med de rödgröna fast det är mycket problematiskt också då det inte bara skulle innebära en lätt vänstersväng utan att även bjuda in Vänsterpartiet vilket jag misstänker att få som röstat på C och L vill.

En teori jag hade ett tag var att Sverigedemokraterna skulle köra ett fult spel om de misstänkte att de skulle hållas utanför. Genom att säga att Alliansen i sin helhet är det bästa regeringsalternativet så släpper dem igenom dem och deras budget. Men sen ändrar de sig och röstar ner budgeten vilket hade kunnat framtvinga ett nyval den vägen.

Om du inte är insatt i hur en ny regering bildas så hittar du en informativ artikel av Expressen här.

Jag följer med intresse och försöker stänga av känslor och inte ta onödigt djupa diskussioner om detta med kollegor och vänner. Alla har olika åsikter känns det som och jag har aldrig känt så mycket press på att man måste tycka lika innan.

Comments are closed.

TOP